De temperatuur op 27 juni 1904 lag tussen 7,2 °C en 15,9 °C en was gemiddeld 11,7 °C. Er was 8,2 uur zonneschijn (49%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
4 februari » De stoomtrawler Judith uit Vlaardingen vergaat, 9 doden.
3 maart » Keizer Wilhelm II van Duitsland wordt de eerste persoon die een politieke opname maakt met behulp van Thomas Edisons cilinder.
18 april » In Parijs verschijnt het socialistische dagblad L'Humanité voor het eerst.
21 mei » Oprichting in Parijs van de Wereldvoetbalbond FIFA, de Fédération Internationale de Football Association. Oprichters zijn de Nederlander Carl Hirschman en de Fransman Robert Guérin. De Engelsen zien op dat moment nog niets in zo'n bond.
10 augustus » Priesterwijding van Angelo Roncalli in Rome.
8 oktober » Een zware storm raast langs de Nederlandse kust. Verscheidene vissersvaartuigen zinken. Alleen uit Urk al komen 14 vissers om het leven.
Trouwdag 20 augustus 1933
De temperatuur op 20 augustus 1933 lag tussen 13,1 °C en 20,8 °C en was gemiddeld 16,9 °C. Er was 10,2 uur zonneschijn (71%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
Van 10 augustus 1929 tot 26 mei 1933 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck III met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 26 mei 1933 tot 31 juli 1935 was er in Nederland het kabinet Colijn II met als eerste minister Dr. H. Colijn (ARP).
22 maart » Het concentratiekamp Dachau wordt geopend.
22 maart » President Roosevelt gelast een eind te maken aan de (mislukte) drooglegging in de Verenigde Staten.
10 mei » Honderden Hitler-aanhangers verbranden 'on-Duitse' en 'decadente' in beslag genomen boeken op de Berlijnse Opernplatz.
22 juli » Wiley Post wordt de eerste persoon die alleen om de wereld vliegt. Hij legt 25 094km af in 7 dagen, 18 uur en 45 minuten.
13 november » De Nederlandse Zwembond (NZB) verkrijgt het predicaat Koninklijk en verandert de naam aldus in Koninklijke Nederlandse Zwembond.
6 december » Een federale rechter in de Verenigde Staten beslist dat Ulysses van James Joyce niet aanstootgevend is.
Dag van overlijden 19 maart 1987
De temperatuur op 19 maart 1987 lag tussen -1 °C en 5,6 °C en was gemiddeld 1,1 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 2,9 uur zonneschijn (24%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
12 januari » Zeven maffia-bazen worden in New York veroordeeld tot honderd jaar gevangenisstraf elk.
29 maart » Zaligverklaring van Marcelo Spínola y Maestre (1835-1906), Spaans kardinaal-aartsbisschop van Sevilla, door Paus Johannes Paulus II
30 april » De presidenten van Zambia, Angola en Zaïre tekenen een akkoord om de 1.340 kilometer lange Benguelaspoorlijn, die vanuit Zambia naar de Angolese havenstad Lobito loopt, weer in gebruik te nemen.
5 mei » Guerrillastrijders vallen ministeries, militaire installaties en andere doelen aan in de Peruviaanse hoofdstad Lima. Bovendien zetten ze het grootste gedeelte van het land, inclusief de zes miljoen inwoners tellende hoofdstad, zonder stroom door een bomaanslag op de centrale in Huancayo.
20 juni » In het Eden Park-stadion in Auckland wint gastland Nieuw-Zeeland het eerste officiële wereldkampioenschap rugby door Frankrijk in de finale met 29-9 te verslaan.
26 juli » De Ierse wielrenner Stephen Roche wint de Ronde van Frankrijk.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: James Vernon Barron, "Barron Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/barron-family-tree/P8383.php : benaderd 14 mei 2025), "Peter Drischler (1904-1987)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.