Nieuws » Lezing over Genealogie Online (Baarn, 28 februari 2015)

Op zaterdag 28 februari 2015 geeft Bob Coret - tijdens een landelijke bijeenkomst van hcc!genealogie - een lezing over Genealogie Online. De lezing wordt gegeven van 11:00 tot 12:00 in zalencentrum Brandpunt (Oude Utrechtseweg 4a, 3743 KN) in Baarn.

Kunt u er niet bij zijn? U kunt de lezing ook als webinar live bekijken via uw computer! U kunt zich hier inschrijven (dit is gratis, georganiseerd door hcc!genealogie). Lees meer over webinars in het artikel Genealogische webinars. Op de website van hcc!genealogie kunt u meer lezen over het hele programma van de dag waaronder ook een lezing door Odette Fransen over Geneanet.


Over Genealogie Online

Genealogie Online

Genealogie Online maakt het mogelijk om heel eenvoudig genealogische gegevens en afbeeldingen op Internet te publiceren. Door publicatie op Internet worden uw gegevens gevonden door familieleden, kennissen, naamgenoten en andere stamboomonderzoekers, wat vaak leidt tot feedback van hun kant in de vorm van aanvullende gegevens en afbeeldingen of correcties en contact met verre familieleden.

Binnen een publicatie wordt er voor elke persoon een pagina gemaakt met de persoonlijke gegevens, afbeeldingen, bronnen, voorouders en nakomelingen, een tijdbalk en aanvullende contextuele informatie over bijvoorbeeld de geboorte of huwelijksdatum. Ook kunnen er kwartierstaten, stambomen en stamreeksen worden gemaakt die zowel tekstueel als grafisch worden weergegeven.

De kwaliteit van de genealogische gegevens worden gecontroleerd, een huwelijk voor de geboorte of een kind na overlijden levert een zichtbare waarschuwing voor zowel de auteur als bezoekers van de publicatie. Ook plaatsnamen worden gecontroleerd, zodat deze op kaarten als Google Maps kunnen worden geprojecteerd.

Genealogie Online is meer dan alleen een publicatie platform. Het biedt ook hulp in het zoeken naar bronmateriaal. Op basis van uw gegevens worden er suggesties gegevens voor online scans bij archieven en FamilySearch, foto’s van grafzerken en binnenkort ook suggesties bij MyHeritage.

Genealogie Online bevat meer dan 30 miljoen personen in bijna 7 duizend publicaties. Al deze publicaties worden frequent "tegen elkaar aan gehouden" zodat er mogelijke aanknopingspunten tussen publicaties gevonden worden. Hierdoor kunt u in contact treden met andere stamboomonderzoekers om gegevens uit te wisselen en/of samen te werken aan onderzoek.

Ander nieuws

Bent u de familiearchivaris?

Familie Archivaris

Gebruik het juiste gereedschap!


Google+ Facebook Twitter logoMeld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!
:  


Uw genealogische gegevens en afbeeldingen ook op deze site?

De gemiddelde genealoog verzamelt heel wat gegevens, veelal gestructureerd in een database, spreadsheet of tekstverwerker. De stap om te publiceren - op papier of Internet - is wellicht (nog) een brug te ver. Om deze waardevolle genealogische gegevens toch te delen biedt genealogieonline u een helpende hand.

In vier eenvoudige stappen kunt u uw genealogisch data eenvoudig genealogieonline plaatsen. De gegevens zijn en blijven van u, de gegevens worden dan ook geplaatst onder bronvermelding.