Naslag » Genealogische standaarden en richtlijnen

Deze genealogische standaarden (letterlijk vertaald van Genealogical Standards & Guidelines door Bob Coret) zijn opgezet en worden aanbevolen door de Amerikaanse National Genealogical Society (NGS). Het NGS (niet te verwarren met het Nederlandse NGV!) raadt deze standaarden en richtlijnen aan voor een ieder die zijn/haar vaardigheden en expertise in genealogie wil verbeteren. Het NGS is geen accrediterende of handhavende agentschap en beoordeelt niet of deze aanbevelingen worden nageleefd in particuliere gevallen.

Bij gebrek aan een set standaarden en richtlijnen van een Nederlandse genealogische organisatie schaart genealogieonline zich achter deze aanbeveling van de NGS standaarden en richtlijnen!

Overzicht

De genealogische standaarden en richtlijnen zijn ook in één PDF document te downloaden zodat u deze makkelijk kunt printen.Hanteert u deze genealogische standaarden en richtlijnen? U kunt dit feit aangeven door een link op uw website op te nemen naar deze pagina (https://www.genealogieonline.nl/naslag/standaarden-en-richtlijnen/).