Veelgestelde vragen » Hoe zit het met privacy?

Gegevens van levende personen mogen zonder de uitdrukkelijke toestemming van de personen zelf niet verwerkt (en gepubliceerd) worden in verband met de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP).

Genealogie is een fascinerend tijdverdrijf en de dorst naar kennis zal nimmer worden gelest, maar enige beheersing is van belang zodat niet de mensen beledigd worden wiens geschiedenis we willen behouden. Het is de verantwoordelijk van de auteur van de stamboom, kwartierstaat, genealogie en/of parenteel om de privacy aspecten in de publicatie te controleren! 

genealogieonline ondersteunt de stamboomonderonderzoeker door gegevens van levende personen er uit te filteren. Bij aanlevering van een GEDCOM bestand wordt op basis van een set regels bepaald of de persoon hoogstwaarschijnlijk is overleden. Als dit niet bepaald kan worden dan wordt er verondersteld dat de persoon nog in leven is en dus wordt de naam of enige andere informatie van deze persoon niet gepubliceerd. Het aanbieden van gegevens van levende personen achter een login systeem (een veel gehoorde wens) is ook niet mogelijk onder de WBP.

Als één van de volgende regels geldt dat wordt een persoon als overleden beschouwd:

Heeft u een GEDCOM bestand aangeleverd en hebben sommige personen specifiek toestemming gegeven voor de publicatie van hun gegevens (zij kunnen dit overigens te allen tijde intrekken) dan kunt u dit instellen via mijn.genealogieonline.nl, hun gegevens worden dan wel gepubliceerd.

Overtreding melden

Komt u eigen gegevens tegen in één van de publicaties op genealogieonline neem dan contact op met de auteur van de betreffende publicatie om bezwaar te maken (en te verzoeken de gegevens te verwijderen).

Indien de auteur niet reageert en/of de gegevens niet verwijdert gelieve contact op te nemen met de beheerder van genealogieonline. De beheerder zal de auteur wijzen op zijn plichten. In het geval de auteur weigert of niet reageert wordt de gehele publicatie verwijderd.

Neem in uw contact richting auteur en beheerder altijd alle adressen op van de pagina's waartegen u bezwaar maakt.


Gerelateerde vragen


Google+ Facebook Twitter logoMeld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief zodat u niets mist!
: